Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Barn ikke brud

Markering Internasjonale dager

17. oktober 2021

Barn ikke brud
Barn ikke brud

Det er mye som skjer 24.oktober - FN dagen, årets tv-aksjon og jeg har bursdag! Dette ønsker jeg å markere med å gi tre damer hver sin ThetaHealing- og coachingtime med meg.

Donasjonene i årets tv-aksjon i år går til Plan International knyttet til prosjekter til å styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. I tillegg til å styrke de jentene som har fått barn i ung alder og de som har kommet seg ut av forholdet de ble tvunget inn i. Temaet er altså «BARN, IKKE BRUD».

Å gifte bort en ung datter er tvangsekteskap og er grove overgrep mot små jenter. Mammaene deres har sikkert opplevd det samme og flere generasjoner bakover som vil påvirke flere generasjoner fremover.

Heldigvis er dette lite aktuelt i Norge i dag, men vi har dessverre også hatt arrangerte ekteskap, også kalt fornuftsekteskap i vårt land. Riktignok var dette på 1800-tallet. Damene skulle være fine fruer, spasere rundt, se pen ut, være dannet, drikke te og brodere. De måtte overhodet ikke stikke seg frem eller vise at de var interessert i menn. Kvinner i det øvre sjiktet kunne ikke jobbe og var avhengig av å gifte seg med en holden mann som kunne forsørge dem for å opprettholde status. Det å ha mange ugifte døtre var dyrt og presset etter å få de giftet bort ble desto større. Mange sa ja under press og ikke kjærlighet. Under dette regimet så hadde mannen full kontroll på kone og barn og noen tok seg vel til rette og var ikke særlig snill eller utøvet respekt for familien sin. Damene kunne ikke si ifra da de var opplært til å leve under denne mannsdominerte normen og skulle være oppofrende og gode omsorgspersoner. Fasaden var viktigere enn hvordan de hadde det.

Etter hvert fikk kvinner mer og mer råderett over eget liv, utdannelse, økonomi, selvbestemt abort, valg av etternavn, statsborgerskap og lik lønn for likt arbeid. Det er fortsatt lavere lønn i typiske kvinneyrker innen helse og omsorg kontra de mer mannsdominerte yrkene.

Hva har dette gjort for oss som lever i dag i 2020? De gamle trosmønstrene lever i oss fortsatt. Mange damer er i vonde forhold der de lever med menn som vil ha kontrollen og de er for redd for å si ifra og bryte ut av forholdet. Mange damer har fortsatt gamle trossystemer i seg som henger igjen fra gammelt av. Trossystemer som at de er avhengig av en mann for å klare seg og finner seg i litt for mye uten å egentlig forstå hva som er ok og ikke. Noen er også kanskje redde for hva andre vil si hvis de bryter ut av et ekteskap og får statusen skilt. Her er kirka og det kristne trossystemet ikke helt i takt med at vi lever i 2021. «da erklærer jeg dere for rette ektefolk å være til døden skiller dere ad». Ganske dystert spør du meg. Jeg hadde heller foretrukket noe sånt: «Fra nå av er dere mann og kone til kjærligheten tar slutt».

Jeg har også mine erfaringer med gamle trosmønstre fra min oppvekst. Jeg har jobbet i bygg og anleggsbransjen og hatt god lønn, men fortsatt vært blakk uten å forstå hvor pengene har blitt av. Mammaen min fikk ikke lov å ta utdannelse av pappaen sin. Og min pappa levde etter trossmønstre om at menn forsørger damer og dermed ble mamma «umyndig-gjort». Mamma skilte seg fra pappa og fikk smake på hvor lite verdt damer var i forhold til fordeling etter et brudd. Jeg tror ikke det er helt unikt at mine foreldre hadde det sånn

Ved hjelp av ThetaHealing så har jeg endret disse trossmønstrene til at jeg er trygg alene uten en mann. Jeg er ikke avhengig av å bli forsørget av en mann. Enn så rart dette høres ut, med disse trossmønstrene så har jeg allikevel vært i et forhold der jeg har mer eller mindre vært den som var hovedforsørgeren. Da jeg i 2016 startet for meg selv og gikk ned enormt i lønn, hadde jeg alltid penger, bare fordi jeg hadde endret trossmønstrene mine.

Jeg synes det er så bra at vi er med på å hjelpe jentene i disse landene hvor de blir tvangsgiftet som barn. Vi trenger å endre synet på damer over hele verden og tillate alle å ha egen fri vilje, muligheten til å forsørge seg selv, bestemme over eget liv og egen kropp.

Er du dame og lever i et usunt forhold eller har en tendens til å tiltrekke deg feil mann eller dame og ønsker å få hjelp til å komme videre? Klikk her og send meg en kort melding om hva du står i og hvordan du egentlig vil ha det.

Kl. 23:00 den 24.oktober så velger jeg ut tre damer som får én time hver. Jeg kontakter vinnerne direkte via mail.

Dersom du ikke trekkes ut som en heldig vinner, vil jeg gjerne hjelpe deg. Du kan booke time her på hjemmesiden min.

Gleder meg til å høre fra deg så jeg kan hjelpe deg til å skape det livet du drømmer om.

 Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn