Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kjære dere menn, dette blogginnlegget vil jeg dedikere til dere. Til dere og om deres følelser!

Menns psykiske helse

5. november 2021

mannens psykiske helse
mannens psykiske helse

Nå er det november og måneden hvor fokuset er rettet til menn, hvor også jeg ønsker å rette oppmerksomheten min til dere menn og følelsene deres. For selvfølgelig har dere også masse følelser, bare dere uttrykker dem og deler dem noe annerledes enn vi damer! Det er ingen tvil om at dere har en viktig rolle som familiefar, ektemann, kjærste, kompis, kollega, bror og/eller sønn. Nøkkelen til å skape gode, trygge forhold og relasjoner handler om hvordan du kommuniserer med de du har rundt deg. Det er dette som er utgangspunktet for å snakke om deg som mann og dine følelser.

Menn er ofte problem-fiksere og trenger å føle at det er behov for dem. At det er plass for at de kan få lov til å være mannen som ordner opp, forsvarer og forsørger familien. Om det er fysiske ting som trengs å fikses, en dør som åpnes, varme dama si ved å låne bort jakka eller fikse vonde følelser. Menn trenger å føle at de trengs og er viktige.

Jeg forstår at det kanskje ikke er så lett å være mann i dag. Fra gammelt av er dere vant med at dere er familiens hovedforsørger og den som skal gjøre verden trygg. I dag er vi damer blitt mer selvstendige, og vi vil gjerne klare alt selv. Kanskje har vi forskjellige syn på hvordan standarden på husarbeidet og barneoppdragelsen skal være og vi forventer at dere bidrar 50%. Men vi vil helst ikke slippe dere til.

Hvordan skal du som mann kunne føle at det er behov for deg hvis du er i et forhold der du blir kritisert eller får høre om alt du skulle ha gjort eller det du gjør feil.? Flere menn reagerer med å la ting være. Ikke gjøre noen ting eller minst mulig fordi det blir jo feil uansett hva en gjør. Da er det bedre å la kona gjøre det selv. Så blir kona frustrert og reagerer med taushet, trass eller kritikk. Den vonde sirkelen har startet. Når vi er i et forhold så speiler vi hverandre. Det vil si at vi påvirkes av hverandre. Hvis du eller dere ikke er særlig flinke til å sett ord på tanker, følelser og behov, så er det fort gjort å havne i et forsvar- eller angrepsmodus. I stedet for å hjelpe hverandre og støtte hverandre så kanskje du føler deg angrepet av dama di. Angrepet i ord som «du gjør ikke…. Du forstår ikke…. Du må…. (fyll ut resten av setningene som passer deg) En mann som føler seg angrepet er en mann som ikke føler seg bra nok eller at han ikke strekker til. Det gjør vondt. Det du er ment til å være er det ikke plass til og du føler deg ikke verdsatt eller at det er et behov for deg.

Er du i et forhold og du ikke føler deg verdsatt, sett eller forstått, så er det ganske sårt. Vi er ulykkelige i forholdet når behovene våre ikke blir møtt. Det er likt uansett om du er mann eller dame. Så for at du skal kunne bli møtt i dine behov, må du snakke om det. Da må du bli kjent med deg selv og vite hva dine behov først og fremst er. Det kan ofte være vanskelig nok hvis du er som mange andre menn. Det å definere seg selv og sine behov og følelser krever at en er i kontakt med følelsene sine og for å være i stand til å snakke om dem. Mange menn viser ikke følelser og aller minst snakker om dem. Og hvis du ikke deler om dine følelser og behov, hvordan kan da din bedre halvdel kunne møte dine behov? Forstå og møte deg i det du trenger og ønsker?

Kjenner du deg igjen i noe av dette? Føler du at du sitter litt fast i en vond sirkel?  Du er ikke alene, og det finnes løsninger. Det er mennesker der ute som ønsker å elske deg, men så lenge du ikke forteller om dine ønsker og behov så vet de ikke hvordan de skal elske deg. Og når de ikke vet hvordan så blir ikke dine behov møtt og du vil føle deg mindre verdt og utilstrekkelig. Kanskje det har gått så langt at du har fått motstand til kjærlighet og gitt opp å tro på at den finnes?

Ønsker du hjelp til å finne ut av deg selv, dine behov, tanker og følelser så du kan styrke og bygge forholdet ditt så trygt, godt og kjærlighetsfullt som du ønsker, så ikke nøl med å at kontakt. Jeg er ekspert på følelser. Jeg ser deg og forstår hva du føler og hvorfor du har slik som du har det.

Jeg er kjent for å skape trygghet og fortrolighet i samtaler. Jeg får ofte høre at «det er så godt å prate med deg». «Du ser meg og forstår meg uten at jeg trenger å si så veldig mye». Alle mine klienter får nye innsikter og et nytt lys å se frem mot. De får tilbake trua på seg selv ved at vi sammen finner dine verdier og hvordan du skal utrykke deg for å bli forstått, sett og hørt. Du må først og fremst bli kjent med deg selv. Jeg snakker ikke om hva du heter, hvor gammel du er, hva du jobber med og hvilken utdannelse du har. Men hvem er DU med dine innerste tanker og følelser.

Ta kontakt – booke deg en prøvetime – jeg gleder meg til å høre fra deg!Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn